Kategorier
Skönhet

Vikingasmycken – visa upp ditt ursprung

Vikingar och den nordiska mytologin är något som är oerhört intressant och fascinerande för personer i andra länder. Detta syns inte minst i Hollywood där filmer och tv-serier om vikingar och om asagudar som Tor, Loke och andra visat sig bli riktiga blockbusters.

Vi har ett stolt arv, men är vi själva så stolta över detta? Svaret är nej på den frågan och till mångt och mycket så handlar det om vilka som tagit över och kidnappat frågan. Har du på dig vikingasmycken idag så blir du direkt förknippad med en person som har din politiska hemvärn allra längst ut på högerkanten. Det är riktigt synd. Dels för att vikingasmycken är riktigt snygga och dels för att det inte handlar om politik när man talar om nordisk mytologi och om vikingar.

Snygga vikingasmycken för både män och kvinnor

Det handlar om vårt ursprung och om att – på samma sätt som man gör gällande grekisk mytologi – känna en stolthet över varifrån vi kommer. Det är helt enkelt dags att ta tillbaka vikingasmycken från högerkanten och visa att det är accessoarer som vem som helst ska kunna bära. Man som kvinna och oavsett om man är svensk eller född i utlandet: vikingasmycken är för alla som gillar historia och som gillar mode.

Idag ser man vikingasmycken i form av riktigt coola armband, fina ringar, halsband och broscher. Genomgående så handlar det om handgjort hantverk och där detaljrikedomen är stor: du får unika smycken som man kan titta på i all evighet utan att tröttna. Visa kraft och styrka genom att hela tiden bära Tors Hammare runt halsen. Var stolt över ditt ursprung, men var detta utan att låta det förvandlas till hat mot andra människor. Vikingarna är en del av vår historia. Det är dags att vi börjar visa det igen.